Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cavtat (Horvátország) búvártúra

2018-06-24

Idén újra lehetőségünk nyílik, hogy megmerüljük a Ferenc József (SMS KAISER FRANZ JOSEF I.) cirkálót, ami éppen a horvát-montenegrói határon nyugszik.

Cavtat néhány km-re délre fekszik Dubrovniktól, tehát az Adriai tenger élővilágban is egyik leggazdagabb részét merülhetjük. A terveink közt szerepelnek a 2000 literes gabonaszállító dóliumokat, és egy szépen egyben maradt hajórakomány amforát is megmerülni. A hajóroncsok mellett egy igazi kuriózum is vár ránk, a nyílt tenger felől fogunk behatolni egy sziget belső tavába egy víz alatti természetese csatornán át. A napi kihajózáshoz egy 20 személyes katamaránt fogunk használni, amin teljes kényelemben tölthetjük a merülések közti időt. (egy kihajózás/két merülés).

Roncs merülések:

Taranto 44m: mezőgazdasági gépeket, köztük Magyarországon gyártott traktorokat szállított, mikor elsüllyedt. A járműveket lehet meg is lehet nézni a hajón. Advance igazolvány szükséges, de jól merülhető roncs, ami a gerincén áll. Merülhetünk még egy modern vitorlás roncsot, és egy halászhajót. Ezeknek a merüléseknek 10 euró felára van.

A Ferenc József cirkáló már komolyabb felkészülést vesz igénybe, közel 3 órát hajózunk a montengrói határig. Ezen a roncson a két országnak fizetendő koncesszió és a nagy távolság miatt 50 euró egy merülés (2-t tervezünk). Mindenképpen megéri, mert egy olyan legendás monarchiabeli magyar vonatkozású roncsot merülhetünk, aminek még most is folyik a belső feltárása, és ritkán adódik lehetőség a megmerülésére. Kezdők, haladók is megmerülhetik, de behatolás, csak roncs specialitással lehetséges. A nagy távolság miatt erre a merülésre minimum 10 búvárnak kell jelentkeznie.

A túrán lehetőség van Advance, Wreck, és Advance Nitrox tanfolyamok befejezésére.

A szállás egy igazi luxus apartmanban lesz (ha időben le tudjuk foglalni), úszómedencével, és dubrovniki panorámával. Az étkezést egyénileg is megoldhatjuk, de ha összedobjuk, Atesz minden nap remek balkáni ételkülönlegességeket süt-főz majd nekünk.

Tervezünk egy pihenő napot, amikor fakultatív kirándulást tennénk Mostar-ba, ez egy egész napot vesz igénybe, az üzemanyagárat kell csak összedobnunk.

Árak:

Hajós merülések: 28 euró/db

Roncs felárak: 10 euró/db

Dubrovniki belső tó felár 10 euró (távolság miatt)

Ferenc József cirkáló 50 euró/db

Szállás: 25 euró/nap, plusz 10 euró IFA/hét
Az útiköltséget a partybuszban az aktuális árak alapján kalkuláljuk majd.
A túrára minimum 7 fő jelentkezését várjuk.

Jelentkezés határidő 2018. március 15. ami 100 euro előleg befizetésével válik érvényessé. Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet.

Részletek

Dátum:
2018-06-24

Helyszín

Horvátország Cavtat
Cavtat, Horvátország: + Google Térkép