Események betöltése

« Összes Események

Lastovo (Horvátország) búvártúra

július 22 - július 29

780EUR

Lastovo szigete a szárazföldtől az egyik legtávolabb fekvő lakott sziget. Vis-hez hasonlóan harcászati stratégiai pont volt, ezért ez a sziget sem volt látogatható nagyon sokáig. Páratlan természeti szépsége miatt az egész sziget, és parti vizei természetvédelmi területek. Így szinte magától értetődő, hogy ha csak a természeti szépségeket nézzük, Horvátország legszebb merülőhelyei várnak ránk. Köztük egy, a „kagyló”, amit sokan a legszebb adriai merülőhelynek szavaztak. Legutóbb például egy kb 100 fős barrakuda rajba futottunk bele ott, páratlan élmény volt! Állítólag közel s távol ezen a szigeten a legkisebb a fényszennyezés, ami nem biztos hogy teljesen igaz, de az igen hogy milliárdnyi csillag alatt merülni éjszaka fantasztikus kaland! 🙂 A házigazdánk a bázison Goran Butalja lesz, aki a leghíresebb horvát búvárfotós, a horvát Scubalife folyóirat főszerkesztője.
A szállásunk a búvárbázisnak is otthont adó szállodában lesz, a merülésekhez csak kisétálunk a szobáinkból. A szobák rendezettek és tiszták, hűtővel és klímával felszereltek. Az ellátás kitűnő, frissen sütött kenyér, házilag sajtolt olíva olaj, gyümölcsök, és előre választott menürendszeres étkezés vár bennünket.

Mint a legtöbb gyönyörű hely attól szép még ma is, hogy nehezen elérhető, ez Lastovo esetében is így van. Mindössze 2 kompjárat van a szigetre, reggel és este, ami több mint 5 órás utazás. Mivel a komp előtte érint még pár szigetet, ezért mindig tele van, így nagyon időben ott kell lennie annak, aki fel szeretne férni. Mindemellett családosoknak is ajánljuk a túrát, mert ha már a kompon vagyunk, akkor már biztosított egy nyugodt, élményekkel teli hét a Paradicsomban. A búvárkodás minden szintjén kielégítőek a merülőhelyek, gyönyörűek a zátonyok és a falak, fantasztikus a víz alatti domborzat, így biztosan mindenki megtalálja az általa preferált szépséget. A szigeten rengeteg a látnivaló, különleges a helyi építészet, és kéménykultúra, ősrégi templomokkal, kegyhelyekkel, valamint egy elhagyott katonai bázissal és tengeralattjáró silóval, ami szintén remek fotótéma.

 

A túra árai:
Szállás a Hotel Solitudo-ban, teljes ellátással (reggeli, ebéd és vacsora) +10 merülés (napi 2) 780 euro/hét
Kísérő a szállodában: 520 euro/hét
Check dive: 25 euro
Éjszakai merülés: 30 euro
Idegenforgalmi adó 11 euro/hét

Útiköltséget a partybuszban az aktuális árakon kalkuláljuk majd.
A leutazás történhet még vonattal Split-ig, majd átsétálva a kikötőbe komppal. A komphoz a szálloda küld ki transzfer buszt.

Felszerelés bérlés:
ABC szett – 1.000Ft / nap
Reduktor – 1.500Ft / nap
Ruha – 1.000Ft / nap
Jacket – 1.500Ft / nap
Computer – 1.000Ft / nap
Komplett felszerelés – 5.000Ft / nap

Jelentkezési határidő: 2022. május 31. A jelentkezés 100 euró előleg befizetésével válik érvényessé. Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet.

A túra minimum 8 fő jelentkezése esetén indul el.

Részletek

Kezdés:
július 22
Vége:
július 29
Összeg:
780EUR

Helyszín

Horvátország 2
Lastovo, Horvátország: + Google Térkép