Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lastovo (Horvátország) búvártúra

2019-07-20 - 2019-07-27

670EUR

Lastovo szigete a szárazföldtől az egyik legtávolabb fekvő lakott sziget. Vis-hez hasonlóan harcászati stratégiai pont volt, ezért ez a sziget sem volt látogatható nagyon sokáig. Páratlan természeti szépsége miatt az egész sziget, és parti vizei természetvédelmi területek. Így szinte magától értetődő, hogy ha csak a természeti szépségeket nézzük, Horvátország legszebb merülőhelyei várnak ránk. Köztük egy, a „kagyló”, amit sokan legszebb adriai merülőhelynek szavaztak. Legutóbb például egy kb 20 fős barrakuda rajba futottunk bele, csak úgy véletlenül. A házigazdánk a bázison Goran Butalja lesz, aki a leghíresebb horvát búvárfotós, és a horvát Scubalife folyóirat főszerkesztője. (legutóbb éppen Milan-nál filmezték Murterben a stukát…)
A szállásunk a bázis szomszédságában lévő szállodában lesz, tulajdonképpen össze vannak épülve. A szobák rendezettek és tiszták, az ellátás pedig több mint fenomenális. Frissen sütött kenyér, házilag sajtolt olíva olaj, gyümölcsök, és előre választott menürendszeres étkezés vár bennünket. Annyira felszabadultan, és nyugodtan éreztük magunkat tavaly, hogy alig akartunk haza jönni… Elképesztően jó túra volt…

Mint a legtöbb gyönyörű hely attól szép még ma is, hogy nehezen elérhető, ez Lastovo esetében is így van. Mindössze 2 kompjárat van a szigetre, reggel és este, ami több mint 5 órás utazás. Mivel a komp előtte érint még pár szigetet, ezért mindig tele van, így nagyon időben ott kell lennie annak, aki fel akar férni. Mindemellett családosoknak is ajánljuk a túrát, mert ha már a kompon vagyunk, akkor már biztosított egy nyugodt, élményekkel teli hét a Paradicsomban. A búvárkodás minden szintjén kielégítőek a merülőhelyek, gyönyörűek a zátonyok és a falak, fantasztikus a víz alatti domborzat, biztosan mindenki megtalálja az általa preferált szépséget. A szigeten rengeteg a látnivaló, különleges a helyi építészet, és kéménykultúra, ősrégi templomokkal, kegyhelyekkel, és egy elhagyott katonai bázissal… (remek fotótéma…)

 

A túra árai:
Szállás a Hotel Solitudo-ban, félpanzióval (ebéd és vacsora) +10 merülés (napi 2) 670 euro/hét
Kísérő a szállodában: 485 euro/hét
Kísérő a hostelben: 380 euro/hét
Merülések, abban esetben, ha valaki nem a szállodában foglal szállást 35 euro/nap

Útiköltséget a partybuszban az aktuális árakon kalkuláljuk majd.

Jelentkezési határidő: 2019. április 30. A jelentkezés 100 euró előleg befizetésével válik érvényessé. Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet.

A túra minimum 7 fő jelentkezése esetén indul el.

Részletek

Kezdés:
2019-07-20
Vége:
2019-07-27
Összeg:
670EUR

Helyszín

Horvátország 2
Lastovo, Horvátország: + Google Térkép