Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Murter sziget, Tisno (Horvátország), búvártúra

2020-06-25 - 2020-06-28

Idei első búvártúránk Murter (fél)szigetére vezet, Tisno városába. Várjuk a jelentkezéseiteket, de persze mi is tisztában vagyunk a helyzet bizonytalanságaival.  Nyilván bármi történhet még egy hónap alatt, de reméljük hogy innen már csak jól alakulnak a dolgok.

Tehát visszatérünk a Kaprijei nagy falhoz, a Borko, Borak, Gladiator, Francesca hajó- és stuka repülőgép roncsokhoz. Jól ismerjük ezt a helyet, nagyon korrekt a bázis kiszolgálása, és kényelme. Néhány infóval azért szeretném felfrissíteni az emlékeinket:

A túrára maximum 12 búvár jelentkezését tudjuk elfogadni, mert ennyi a két hajó befogadó képessége.

A helyszín ideális bármilyen tanfolyam befejezésére is, mert a hajós merülések mellett védett vízben a partról is tudunk merülni, gyakorolni. A hajóroncsokhoz haladó tanfolyam szükséges, ami a túrán elvégezhető.

A napi rutin a következőképpen zajlik: délelőtt a kifutnak a hajók, két merülést csinálunk meg egymás után, egy óra felszíni pihenőidővel. Általában egy roncs merüléssel kezdünk, és egy zátonyt merülünk másodjára. Ez természetesen a búvárok képzettségétől, és gyakorlatától is függ. A bázis merültetési gyakorlata miatt napi egy hajós merülésre nincs lehetőség. Délután pedig lehet a partról merülni, gyakorolni, vizsgázni.

A túra árai:
dupla hajós merülés: 2X28 (56) euro
roncs felár: 10 euro
parti merülés 18 euro
szállás (apartman): 22 euro

Útiköltség  partybusszal 14.000 Ft és 150 kn /fő (min. 6 fő)

Utazási információk:
Horvátországba csak regisztráció után lehet belépni. Ez történhet a határon, vagy az interneten előre elküldve. Ha előre elküldjük a regisztrációt, rövidebb lesz a határátlépés, de ezzel együtt kinyomtatva is nálunk kell lennie a regisztrációnak.
FONTOS! A belépés csak azzal az útiokmánnyal lehetséges, amit megadtunk a regisztráció során. Tehát figyeljetek oda a lejáratra, csak azzal fognak átengedni a határon, amit előzetesen leadtunk, és érvényes.
Valamint nálunk kell lennie a szállásfoglalás visszaigazolásának is. Aki külön autóval utazik, itt teheti meg a regisztrációt: https://entercroatia.mup.hr/Edit

Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet. A jelentkezés 100 euró előleg befizetésével válik hivatalossá. A túrára minimum 6, maximum 12 búvár jelentkezését várjuk.

Részletek

Kezdés:
2020-06-25
Vége:
2020-06-28

Helyszín

Horvátország Murter
Murter, Horvátország: + Google Térkép