Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Murter sziget, Tisno (Horvátország), búvártúra

2018-05-16 - 2018-05-20

Idei első búvártúránk Murter (fél)szigetére vezet, Tisno városába. Visszatérünk a Kaprijei nagy falhoz, a Borko, Borak, Gladiator, Francesca hajó- és stuka repülőgép roncsokhoz. Jól ismerjük ezt a helyet, nagyon korrekt a bázis kiszolgálása, és kényelme. Néhány infóval azért szeretném felfrissíteni az emlékeinket:

A túrára maximum 12 búvár jelentkezését tudjuk elfogadni, mert ennyi a két hajó befogadó képessége.

A helyszín ideális bármilyen tanfolyam befejezésére is, mert a hajós merülések mellett védett vízben a partról is tudunk merülni, gyakorolni. A hajóroncsokhoz haladó tanfolyam szükséges, ami a túrán elvégezhető.

A napi rutin a következőképpen zajlik: délelőtt a kifutnak a hajók, két merülést csinálunk meg egymás után, egy óra felszíni pihenőidővel. Általában egy roncs merüléssel kezdünk, és egy zátonyt merülünk másodjára. Ez természetesen a búvárok képzettségétől, és gyakorlatától is függ. A bázis merültetési gyakorlata miatt napi egy hajós merülésre nincs lehetőség. Délután pedig lehet a partról merülni, gyakorolni, vizsgázni.

Árak:

  • Hajós merülés: 56 euró/kifutás/két merülés (28 euró/db)
  • Éjszakai hajós merülés 35 euró/db
  • Parti merülés 18 euró/db

Felárak:

  • hajó és repülőgép roncs 10 euró/db (kivétel a Francesca di Rimini, ott van +15 euró extra koncesszió, tehát 25 euró, de megéri…)

Szállás:

  • 2X2 ágyas apartmanokban, 20 euró/fő/éj,  idegenforgalmi adóval.

Utazás:

  • tavaly a partybuszban 12.500Ft, és 110kuna volt a költség/fő.

Fontos információ, hogy ha egy vagy két hajót lekötünk, akkor annak a kapacitását ki kell fizetnünk, akár rajta vagyunk akár nem. Tehát a bázis nem fogad el lemondást, bármilyen együtt érző is egy esetlegesen kialakult problémával. Akkor nem kell kifizetnünk a kifutást, ha a bázis időjárási, vagy egyéb okok miatt nem indítja el a hajót.

Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet. A jelentkezés 100 euró előleg befizetésével válik hivatalossá. A túrára minimum 6, maximum 12 búvár jelentkezését várjuk.
Jelentkezési határidő: 2018. március 15.

Részletek

Kezdés:
2018-05-16
Vége:
2018-05-20

Helyszín

Horvátország Murter
Murter, Horvátország: + Google Térkép