Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vis (Horvátország) búvártúra

2019-08-17 - 2019-08-24

Vis különleges hangulatával, remek merülőhelyeivel évek óta az egyik nagy kedvencünk. Splitből kell bekompolnunk a szigetre, ami közel 4 órán át tart. Távol a tömegturizmustól, a nagyvilág minden tájáról érkező vitorlások hadával találkozhatunk. Elképesztő a sziget kisugárzása, nyugodt, mégis lüktet benne a hajós élet.  Nem lehet nem visszamenni…
A bázisnak remek a kiszolgálása, és szintén nagyon jó a hangulata. Technikai merülésekre is van lehetőség, mert mindenféle gázt tudnak keverni. Merülési célokban szinte kimeríthetetlen a kínálat, mert könnyen elérhető a monumentális Vassilios, Teti a szelíd angolnáival, a szellemhajó Fortunal, a B52-es amerikai bombázó repülőgép, és a csodaszép zátonyok hatalmas halrajokkal (néha barrakudákkal), az üregek pedig igen szép murénákkal. A Teti roncsot kedvező időjárás esetén éjszaka is megmerülhetjük, ami hatalmas élmény. A bázison érkezéskor le kell jelentenünk névre szólóan, ki mennyit szeretne merülni, és azt kell fizetnie a túra végén (6-os és 10-es csomag van).  Mivel itt is a hajó kapacitását kötjük le a foglalással, ezért nincs lemondási lehetőség, bármi történjék is (jótanács, ne igyatok csapvizet). Rossz időjárás estén is ki tudnak vinni hajóval közeli helyekre, olyat még nem tapasztaltunk itt, hogy a bázis mondta volna le a kifutást. Jó hír viszont hogy a hajóroncsokra itt nincs felár, tehát a normál csomagárban tudjuk merülni őket. (a repülőhöz viszont van üzemanyag felár a távolság miatt)

A szállás a bázistól néhány percre lévő apartmanházban lesz, normál berendezéssel, felszerelt konyhával. Önellátásban leszünk, de több gyorsbüfé és remek éttermek is (köztük a legendás monarchiabeli Jastozera) vannak a városban. Nagyon finomakat szoktunk enni minden nap, a kertekben terem a citrom a limonádéhoz, és igen igen finom házi borokat készítenek.

Tervezünk egy pihenőnapot, amikor megnézhetjük Tito barlangját, ahol aláírták Churchillel a partizán háború támogatását. Vis történelme egyébként is harcokkal, háborúkkal teli stratégiai fekvése miatt, már i-e. 390 óta. A jugoszláv állam felbomlásáig a sziget gyakorlatilag nem volt látogatható, aminek az is köszönhető, hogy máig lakóházként használnak középkori épületeket is. Fantasztikus hely!!! 🙂 Egyéb fakultatív lehetőség, áthajózni Bisevo-ra, és megnézni a híres kék barlangot. A kikötőből számtalan vízitaxi kínál rá programot.
A hajónk általában reggel 9-kor és délután 3-kor fut ki.

Árak:
6-os merülési csomag: 180 euro
10-es merülési csomag: 280 euro
szállás: 25 euro/fő/nap IFA-val együtt. (a klímahasználat viszont feláras, ha szükség van rá)

 

 

 

A túrára minimum 7 fő jelentkezését várjuk.

Jelentkezési határidő május 31. A jelentkezés 100 euro előleg befizetésével válik érvényessé. Jelentkezni a farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet.

Részletek

Kezdés:
2019-08-17
Vége:
2019-08-24

Helyszín

Horvátország
Vis, Horvátország: + Google Térkép