Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vitorlástúra Görögországban

2020-09-19 - 2020-09-26

Irány a tenger!!!

A túrán összesen 2 főnek van még szabad hely, ára 350 euró/fő. A túra árán kívül számolni kell a Budapest-Athén repülőjegy árával, illetve az Athén – Messolonghi-Athén buszjárat költségével (25euro/fő/út), illetve egy kényelmesebb megoldás lehet, ha autót bérelünk (még talán olcsóbb is valamivel, mint a busz). A hajózás során az eddig megszokott módon az elhasznált gázolaj árát és az esetleges kikötői díjakat szétosztjuk, ez mintegy 20 euro/fő költséget jelent összesen.

  

A túra előzetes programja:

Szeptember 19-én Budapestről  érkezünk Athénba, ahonnan menetrend szerinti autóbusszal még aznap este Messolonghiba utazunk (vagy bérelt autóval). A kikötőben az este folyamán megismerkedünk a hajóval, a marinával, bepakolunk, ezután pedig belevetjük magunkat a belvárosra jellemző számtalan kiülős vendéglátóhely (kocsma) valamelyikébe és az utcán hömpölygő tömeget tanulmányozzuk.

Szeptember 20. Messolonghi – Ithaki (32 mérföld) Reggel beszerzőkörútra indulunk, megvesszük az úthoz szükséges étel-ital és édességkészletet. Az áruk hajóra rakodását követően útnak indulunk, kihajózva a lagúnából kivezető 2 mérföld hosszú csatornán, célunk az Ithaki-szigeten található Sarakiniko-öböl, ahol horgonyon töltjük az éjszakát. Az öbölben partra szállva kb. 0,8-1 km-es sétával Vathy városába érhetünk.

Szeptember 21.  Ithaki – Zakynthos (35 mérföld) Korai indulással a cél Zakynthos városa, ahol a városi partfalra állva feltölthetjük a hajó akkumulátorait és víztartályát, illetve „szárazföldi”, civilizált körülmények között tölthetjük az estét.

Szeptember 22. Zakyntos – Navagio-öböl (25 mérföld) A mai úti cél a híres zakynthosi „Roncs-öböl”, azaz hivatalos nevén a Navagio-öböl. Partraszállás, strandolás és a híres roncs megtekintését követően az estét várhatóan egy közeli horgonyzóhelyen töltjük.

Szeptember 23. Zakynthos (Navagio) – Kefalonia (Argostoli) (30 mérföld) Ezen a napon újra korán, a reggeli órákban indulunk útnak. Célunk Kefalonia szigete, azon belül is a legnagyobb település, Argostoli kikötője. A városi felüdülésen kívül ismét lehetőségünk lesz feltölteni készleteinket, illetve a védett öböl partfalánál garantált a hullámzásmentes éjszaka.

Szeptember 24. Argostoli – Sami (40 mérföld) Hosszú hajózás vár ránk ma, a cél Kefalonia keleti oldalán található, amihez a sziget szinte egészében meg kell kerülnünk. A település Kefalonia második legnagyobb kikötője, itt forgatták a Corelli kapitány mandolinja c. film egy részét is.

Szeptember 25. Sami – Messolonghi (35 mérföld) Az utolsó hajós napunkon visszaindulunk kikötőnkbe, Messolonghiba. Ismét megcsodálhatjuk a lagúna jellegzetes élővilágát, majd megérkezésünket követően este újra belevethetjük magunkat Messolonghi keleties forgatagába.

Szeptember 26. Messolonghiból reggel a menetrend szerinti busszal Athénba indulunk (vagy bérelt autóval). A buszút időtartama 2,5-3 óra, ezért még délelőtt a görög fővárosba érünk, így a nap folyamán lehetőségünk lesz az Akropolisz, illetve a Nemzeti Régészeti Múzeum megtekintésére.

Részletek

Kezdés:
2020-09-19
Vége:
2020-09-26

Helyszín

Görögország
Görögország + Google Térkép