Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zanzibár

2020-02-01 - 2020-02-12

Ha felfedezetlen helyeken szeretnél merülni, akkor jó helyen jársz!

Gyere és merülj velünk a Kizimkazi-ban, Zanzibár déli részén található gyönyörű, érintetlen Menai öböl természetvédelmi területén. Magyar oktatók és merülésvezetők várják, hogy megmutathassák neked az Indiai óceán trópusi élővilágát.

Zanzibár szigete sok látnivalót kínál a felszínen is, nem csak a víz alatt. A merülések közötti időre kínálunk különböző programokat a szigeten. A túrákat magyar anyanyelvű, tapasztalt, helyi idegenvezető vezeti.

 

Jozani erdő: Jozani esőerdő Zanzibár
Erdőtúra Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt láthatsz gyógynövényeket és egyéb dolgokat, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézheted a Red Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A teljesen vadon élő majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek és hagyjak magukat fényképezni. Ezután a Mangrove erdő következik, ahol sok mindent megtudhatsz erről az érdekes és misztikus kinézetű erdőről.

 

 

Stone town:
Stone town ZanzibárZanzibár város legrégibb részé ez, ami ma már a Világörökség része. Séta a kacskaringós, szűk sikátorokon, útba ejtve Freddy Mercury szülőházát. Látogatás a hal és zöldségpiacra, ahol megcsodálhatod a trópusi választékot. Lehetőség van múzeumba menni (Palace múzeum / Csodák Palotája), megnézni a régi rabszolgapiacot és természetesen shoppingolni!

 

 

Börtön sziget: Börtön sziget Zanzibár
A sziget Stone Town-al szemben található, fél órás hajóútra. A nevet a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen meg lehet nézni. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Albadra Tortoise)  egy hatalmas vadasparkban néhány pávával és dik dikkel. Meg is lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!

 

 

Fűszertúra:
Fűszertúra ZanzibárIgazán érdekes és ismeret bővítő jellegű ez a túra! Egy hatalmas fűszer farmon kacskaringózva bemutatják a trópus gyümölcseinek és fűszereinek fáit, bokrait. Majd egy szórakoztató produkció után végig lehet kóstolni a szezonális gyümölcsöket.

 

 

 

Szigettúra: Szigettúra Zanzibár
Ezen a túrán egy kisbusszal megyünk körbe a szigeten. Útba ejtve majdnem minden olyan látnivalót, ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás vízi teknős rezervátumot, a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolgabarlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végig mászhatnak. Majd egy trópusi lepke központot, hüllő központot, egy több száz éves Perzsa fürdőt és a tengeri alga központot is.  Majd délben egy kis faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.

 

 

Merülőhelyek legnagyobb része a Menai öbölben található, Kizimkazi település közelében a sziget dél-nyugati részén. Ez a terület a turisták és búvárok által még kevésbé felfedezett helyek közé tartozik, így tulajdonképpen érintetlen.

  

Hajós dupla merülések vannak, egy kihajózással. Kihajózás az apály függvényében, Kizimkaziból történik (15 perc távolságra). A merülőhelyek 15-20 perces hajóútra vannak, mélységük 5-30 méterig terjed, látótávolság 15-20 méter. A víz hőmérséklete egész évben 25-30 C között van.

A Menai öböl világviszonylatban nem egy átlagos merülőhely! Zanzibar szigetcsoport Unguja szigetének dél-nyugati csücskén található természetvédelmi terület. Ezen a hatalmas területen vulkanikus szigetek, homok- és korallzátonyok tömkelege található. Ezeket a szigeteket viszonylag sekély vizek veszik körül, mely koralloknak, trópusi halaknak és sokféle egyéb tengeri élőlénynek adnak otthont. Évente egyszer, 3 hónapos időszakban, hosszúszárnyú bálnák vonulnak át az öböl védett területén. A Menai öbölben kétféle delfin és hatalmas kagylók is nagy számban találhatók. Láthatunk még delfint, teknőst, barracudát, murénát, polipot, kék pettyes ráját, manta ráját, langusztát és egyéb rákféléket, gömbhalat, kemény és lágy korallokat, kőhalat, tűzhalat, csigát, és cetcápát, zátonycápát és még sorolhatnánk. Az összefüggő korallmezők is lenyűgöző látványt nyújtanak. Delfinekkel naponta lehet találkozni, ott élnek a Menai öböl  területén. Ezek vadon élő delfinek, kis szerencsével együtt lehet velük úszkálni.

 

 

Szállás: La Madrugada Beach Resortzanzibári búvártúra szállás la madrugada
Búvárbázisunk is ebben a tengerparti szállodában található. Az autentikus afrikai környezet tökéletes a pihenésre 2 medencéjével, medence parti bárral és étteremmel.

A túra árai:
Kísérők (nem búvárkodók): 999 dollár + repülőjegy, ami tartalmazza a
  • transzfereket,
  • szállást reggelivel,
  • a két kirándulós napot 4 helyszínen,
  • és a vízumot.
Búvárok:  1499 dollár ami tartalmaz a kísérő áron felül
  • 10 hajós merülést
  • (12 merüléssel 1590 dollár az ár)

A jelentkezés 100 USD előleg befizetésével válik érvényessé.  Jelentkezni  farkas.koppany@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-70/313-0043-as telefonon lehet.

Részletek

Kezdés:
2020-02-01
Vége:
2020-02-12

Helyszín

Zanzibar
Kizimkazi Tanzániai Egyesült Köztársaság + Google Térkép