Bősinger Attila

Bősinger Attila PADI, CMAS DM, Ipari búvár

A búvárkodással kapcsolatba gyerekként kerültem ugyanis focizás helyett uszonyos úszásra jártam.

Az akkor még az MHSZ könnyűbúvár klub az akkori rendszereknek, felszereléseknek és lehetőségeknek megfelelő képzést biztosított, amit meg is szereztem. Évekkel később, a mára világszerte elterjedt és elfogadott oktatási rendszerekben, lépcsőzetesen, eljutottam a divemaster szintig, de közben több nyáron át a szabadtüdős technikám is fejlesztettem, és kamatoztattam a Görög tengerpartokon.

Merülésvezetőként dolgoztam már külföldön is, amire szívesen emlékszem vissza. Sok olyan embernek sikerült megmutatnom a víz alatti világot, akik előtte még soha sem búvárkodtak.

Szerencsésnek tartom magam, mert azzal foglalkozom, ami a hobbim is! 🙂 A hétköznapokban is búvárkodom, ugyan nem trópusi tengerekben, hanem itthoni tavakban, folyókban, kutakban, ipari létesítményekben, mint hivatásos ipari búvár. Szerintem, a búvárkodás egy szerteágazó műfaj, amelynek bizonyos ágai hasonlóak és könnyebben elsajátíthatóak, más ágai viszont hosszabb tanulást, több rutint és háttértudást igényelnek. Búvárismereteimet folyamatosan fejlesztem jelenleg is, a barlangi és kevert gázos merülések érdekelnek leginkább.