Farkas Koppány

Tolnai Farkas Koppány vagyok a klub alapítója. Gazdasági pályán közgazdászként dolgoztam, míg nem 1999-ben elkezdtem búvárkodni egy nagyon hangulatos búvárközpontban. Rögtön kiderült számomra, hogy csak a búvároktatás lehet az igazi jövőm, így sok mindent ennek alárendelve indultam el ezen az úton.

2007-óta dolgozom a búvároktatásban, előbb divemasterként, majd instruktorként. A búvároktatás mellett ipari búvárként is dolgoztam, ami új dimenziókat nyitott meg az életemben. Az oktatásban alapvető elvként tisztelem az elhivatottságot, a türelmet, és kitartást. Nem indul mindenki ugyanarról az alapról, de mindenkivel el lehet jutni a célig, csak sok szorgalom kell hozzá. Ezért a búváriskolánkban nem a mennyiségi képzés, a leárazott/gyorstalpaló tanfolyamok szerepelnek, tehát olyanok jelentkezését várjuk, akik valóban szeretnék jól elsajátítani a biztonságos merülés alapjait és technikáit. Örömmel vesszük olyanok jelentkezését, akik már végzett búvárként szeretnének magasabb szintű tanfolyamokat elvégezni, vagy a búvárkodás technikai ága felé tovább haladni. Barátaimmal olyan búváriskolát alapítottunk, aminek alapelvei között szerepel a természet- és környezetvédelem, a jó hangulat, és a vidám társasági élet. (Szóval várunk…!)

Oktatói tevékenységemet több mint 1500 merülés jegyzi, ipari búvárként pedig részt vettem a Margit-híd 2010-11-es felújításának víz alatti munkáiban, ipari kutak vízellátásának karbantartásában, illetve egyéb folyami és állóvízi munkákban. Végtelenül szeretek a víz alatt lenni, merülni, oktatni, dolgozni, alig várom a következő lehetőséget, hogy újra merülhessek…