Schöll Károly

Minősítések:

  • Padi Divemaster
  • Skipper, Szolgálati célú kishajóvezető
  • Kedvtelési célú vitorlás és kisgéphajó-vezető
  • II. osztályú tengeri hajóvezető, offshore skipper certificate
  • GMDSS GOC, korlátlan kiterjesztésű rádió-operátor
  • Biológus

Scholl Kora gyermekkoromtól kezdve vonzott a kaland és a természet, de  még inkább a víz és a tenger. Ennek megfelelően már 8 évesen vitorlázni tanultam, majd 15 éven igazolt versenyzője voltam a Fertő-tavi Vitorlás Egyesületnek. Vitorlás „karrierem” során több hajótípussal is közeli ismeretségbe kerültem, volt köztük többek között Optimist, Cadet, Kalóz, 470, Balaton 16, 18, Sudár Regatta egyaránt. Felnőve lassanként a tengeri vitorlások és túrák következtek. Közben egyetemistaként lehetőségem nyílt a búvárkodással is közelebbi kapcsolatba kerülni, ezen a fronton a divemasteri képesítésig jutottam el. Több száz merüléssel a hátam mögött a mai napig kellemes izgalmat érzek, miközben húzom magamra a nedves és hideg neoprént.

„Civilben” biológusként dolgozom, ám itt sem kerültem túl messzire a víztől, hiszen szakterületem a hidrobiológia, ezen belül pedig a folyami árterek ökológiájának kutatása.

A szárazföldi életem során szívesen járom a hegyeket is. Az elmúlt másfél évtizedben az Alpok számos kisebb-nagyobb csúcsát bejártam, eljutottam az Andokba, de egy hazai kirándulásra is bármikor kapható vagyok.

A velem merülőknek, túrázóknak és a velem együtt hajózóknak mindenkor igyekszem átadni a természet szeretetét és tiszteletét, ami az efféle sportok űzésénél elkerülhetetlen.