Események betöltése

« Összes Események

Szudán, hajós szafari

március 10 - március 19

Szudán különleges légköre igazi búvár-unikum, ami Cousteau víz alatt felépített birodalmának, a hullámsírjában nyugvó Umbria-nak, vagy a pörölycápáktól nyüzsgő Shaab Rumi-nak otthona. Szudán az egyike azon országoknak, ahová már nagyon régóta szerettünk volna túrát szervezni, most végre sikerült hozzá jó partnert találnunk. A szudáni vízalatti élővilág még a sokat látott búvárokat is lenyűgözi, hiszen olyan mennyiségben vannak pörölycápák, szirtcápák, barrakuda rajok, amit eddig csak filmen láthattunk. Kiváló merülő helyszín a Vörös-tenger egy még kevésbé felfedezett részén. Amíg Egyiptomban több száz szafari hajó szeli a vizeket, Szudánban ez a szám alig haladja meg a tízet. A hajós szafari során így akár az is előfordulhat, hogy egyetlen másik hajóval sem találkozunk. Maga a szezon is elég rövid, februártól májusig tart, ezért viszonylag nehéz hajót találni.
Az utazás menete:
Budapest- Cairo- Port Sudan, visszafelé Port Sudan- Cairo- Bécs.

Menetrendek:

Egypt Air
Mar. 10 (péntek)
Budapest-Kairo
14:55-19:05
MS 752
és
Mar. 19 (vasárnap)
Kairo-Becs
10:45-13:30
MS 797
Repjegy ár jelenleg: HUF 150,000 /fő
Badr Airlines
Mar. 11 (szombat)
Kairo-Port Sudan
14:00-16:00
és
Mar. 18 (szombat)
Port Sudan-Kairo
11:00-13:00
Repjegy ár jelenleg: EUR 452 /fő
A hivatalos túraleírás:
“FAR NORTH” ÉSZAKI TÚRA ANGAROSH-ig vagy ABINTON-IG:
Ezt a különleges útvonalat csak néhány búvárhajó ajánlja, ezért sokaknak kedvence, akik szeretnének a tömegektől távolabb merülni. E békés környezet a legtöbb környékbeli cápa otthona is. Az útvonal nagy területet fed le és kiváló merülőhelyeket foglal magában egészen északig Angarosh vagy Abington-ig. Angarosh brilliáns meggypiros és lila ostorkoralljai között barrakudák százai nyüzsögnek halak színkavalkádja és persze pörölycápák mellett. Az útvonal része Umbria, egy olasz szállítóhajó roncsa, ami 25 méter mélyen fekszik a tenger fenéken, még mindig megpakolva úgy 18 tonna lőszerrel és robbanóanyaggal. A roncs otthont ad barrakudák, tüskés halak, pillangóhalak és apró piros halak rajának.
Lehetséges merülési helyek: Gurna, Angarosh, Merlo zátony, Shambaia, Gotta el Bana, Shaab Rumi, Shaab Rumi déli plató, Sanganeb, Umbria roncs.
Hajónk az Andromeda 5*-os szafarihajó, ami maga 40m hosszával, 8m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt búvár szafarihajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik.  A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt és süteményt is felszolgálnak a merülés után.
Tervezett program és ellátás:
• 7 éjszakás teljes ellátás a hajón kétszemélyes kabinokban
• Napi 3 svédasztalos étkezés, gyümölcsök, sütik
• Korlátlan ásványvíz, üdítő, tea, kávé (Nescafe) fogyasztás
• Angolul beszélő búvárvezető szolgáltatás
• 11,1l-es alumínium palack/fő (DIN csatlakozás javasolt), ólmok
• Ágynemű és törülköző használat
• Ingyen WiFi lefedettség esetén
• Búvárkodás:
– Első merülési nap: 2 napi és 1 éjszakai merülés
– Második – utolsó előtti merülési nap: 3 napi és 1 éjszakai merülés / nap
– Utolsó merülési nap: 2 napi merülés •
(Visszatérés a kikötőbe a második merülés után.)
(A merülőhelyek és a merülések száma módosulhat az időjárástól függően.)
• 15l-es acél palack bérlés: EUR55/hét (korlátozott mennyiség)
• Nitrox: EUR90/fő/hét
A túra árai:
túradíj: 1.315.- euro (transzferek, 20-22 merülés, teljes ellátás)
repülőjegyek: kb 830.- euro
adók, illetékek: 190.- euro
dízel felár: 150.- euro
nemzeti park belépők: 40.- euro
borravaló: 70.- euro
vízum: 85.- euro
Összesen: 2.680.- euro, amihez még hozzá jön két cairo-i éjszaka a szállodában. Mivel elhagyjuk  Egyiptomban a repteret, akkor az ottani vízumot (2X23 euro) is fizetni kell. Illetve a biztosítás, de ezt majd a végleges programnak megfelelően kalkuláltatjuk.
A vízumot lehetőségünk van itthon a szudáni nagykövetségen beszerezni, az ár ebben esetben van így. Egyébként Port Sudan-ban intézve 225 euro.
A túrára jelentkezés feltétele 450 euro előleg befizetése, illetve a repülőjegyek megvétele, amint az lehetséges. Minden más költség befizetése 45 nappal a túra előtt esedékes.

Várjuk jelentkezéseiteket az alábbi elérhetőségeken:

Farkas Koppány
A túrát a Red Sea Boats Kft, szervezésében hirdetjük meg.

Részletek

Kezdés:
március 10
Vége:
március 19