Horvátország, Murter - 2023.05.24 - 28.

Május Végén lesz a már már rituálénak mondható mutteri búvártúránk, hiszen évek óta szerepel a túralistánkon. Ami érthető is, mert könnyen elérhető, remek adottságai vannak és a búvárkodás minden szintjén remek merüléseket biztosít.

Házigazdánk, Milán abban a megtiszteltetésben részesült, hogy részt vett egy I. világháborús hajóroncs felfedezésében, amit akár meg is merülhetnénk…:) Így aztán újabb taggal bővült az eddig is impozáns hajóroncs kínálat (Francesca, Gladiator, Borko, Plavi Jadran és a Junker repülőgép).

A helyszín a kiválóan alkalmas bármilyen búvártanfolyam befejezésére, kezdőtől a technikai szintig. A napi rutin a következőképpen zajlik: délelőtt kifutnak a hajók, két merülést csinálunk meg egymás után, egy óra felszíni pihenőidővel. Általában egy roncs merüléssel kezdünk és egy zátonyt merülünk másodjára. Ez természetesen a búvárok képzettségétől és gyakorlatától is függ, a hajó kb. 13 órakor ér vissza. A bázis merültetési gyakorlata miatt napi egy hajós merülésre nincs lehetőség. Délután pedig lehet a partról merülni, gyakorolni, vizsgázni.

Mivel a közelben van Sibenik, Zadar és a Krka vízesés, az esetlegnem merülő túrakísérők is tartalmasan el tudják tölteni az időt. A félszigeten működik egy hatalmas hajójavító műhely is, amit szintén érdemes megnézni.

A szállásunkat a búvárközpont intézi a holdudvarában lévő apartmanokban, amik pár perces sétára vannak a bázistól és jól felszereltek. Természetesen az egyéni szállásfoglalás is lehetséges. Szintén pár percre vannak a pék, boltok és az éttermek, tehát az ellátással sem lesz gondunk.

 

A túra árai:

Dupla hajós merülés: 2×32 (64) EUR

Hajóroncs felár: 10 EUR

Parti merülés: 22 EUR

Szállás (apartman): 25 EUR

15L palack felár: +3 EUR/merülés

 

 

Felszerelés bérlés:

ABC szett – 1.000Ft / nap
Reduktor – 1.500Ft / nap
Ruha – 1.000Ft / nap
Jacket – 1.500Ft / nap
Computer – 1.000Ft / nap
Komplett felszerelés – 5.000Ft / nap

 

Útiköltség: A Partybusszal (min. 6 fő); kalkuláció alatt

 

A jelentkezés 100 euró előleg befizetésével válik hivatalossá. A túrára minimum 6, maximum 15 búvár jelentkezését várjuk.

 

Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

 

Farkas Koppány

Tel.: 06-70/313-0043

E-mail: farkas.koppany@gmail.com

©Tolnai Kereskedőház Kft. – Minden jog fenntartva

Impresszum

Adatkezelési tákékoztató és Adatvédelmi nyilatkozat

ÁSZF

Szerzői Jogi nyilatkozat