Szudán, hajós szafari - Március 10-19

Szudán különleges légköre igazi búvár-unikum, ami Cousteau víz alatt felépített birodalmának, a hullámsírjában nyugvó Umbria-nak, vagy a pörölycápáktól nyüzsgő Shaab Rumi-nak otthona. Szudán az egyike azon országoknak, ahová már nagyon régóta szerettünk volna túrát szervezni, most végre sikerült hozzá jó partnert találnunk. A szudáni vízalatti élővilág még a sokat látott búvárokat is lenyűgözi, hiszen olyan mennyiségben vannak pörölycápák, szirtcápák, barrakuda rajok, amit eddig csak filmen láthattunk. Kiváló merülő helyszín a Vörös-tenger egy még kevésbé felfedezett részén. Amíg Egyiptomban több száz szafari hajó szeli a vizeket, Szudánban ez a szám alig haladja meg a tízet. A hajós szafari során így akár az is előfordulhat, hogy egyetlen másik hajóval sem találkozunk. Maga a szezon is elég rövid, februártól májusig tart, ezért viszonylag nehéz hajót találni.

 

Egypt Air
Mar. 10 (péntek)
Budapest-Kairo
14:55-19:05
MS 752
és
Mar. 19 (vasárnap)
Kairo-Becs
10:45-13:30
MS 797
Repjegy ár jelenleg: HUF 150,000 /fő
Badr Airlines
Mar. 11 (szombat)
Kairo-Port Sudan
14:00-16:00
és
Mar. 18 (szombat)
Port Sudan-Kairo
11:00-13:00
Repjegy ár jelenleg: EUR 452 /fő

“FAR NORTH” ÉSZAKI TÚRA ANGAROSH-ig vagy ABINTON-IG:

Ezt a különleges útvonalat csak néhány búvárhajó ajánlja, ezért sokaknak kedvence, akik szeretnének a tömegektől távolabb merülni. E békés környezet a legtöbb környékbeli cápa otthona is. Az útvonal nagy területet fed le és kiváló merülőhelyeket foglal magában egészen északig Angarosh vagy Abington-ig. Angarosh brilliáns meggypiros és lila ostorkoralljai között barrakudák százai nyüzsögnek halak színkavalkádja és persze pörölycápák mellett. Az útvonal része Umbria, egy olasz szállítóhajó roncsa, ami 25 méter mélyen fekszik a tenger fenéken, még mindig megpakolva úgy 18 tonna lőszerrel és robbanóanyaggal. A roncs otthont ad barrakudák, tüskés halak, pillangóhalak és apró piros halak rajának.Lehetséges merülési helyek: Gurna, Angarosh, Merlo zátony, Shambaia, Gotta el Bana, Shaab Rumi, Shaab Rumi déli plató, Sanganeb, Umbria roncs.

Hajónk az Andromeda 5*-os szafarihajó, ami maga 40m hosszával, 8m szélességével, négyszintes magasságával és közel 350 m2 területével jelenleg a Vörös-tenger egyik legnagyobb és legextrábban felszerelt búvár szafarihajója. 13 klimatizált, kétágyas kabinnal rendelkezik, melyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. A megszokott módon napi háromszori svédasztalos étkezést tálalnak a vendégeknek, ezen kívül délutánonként friss gyümölcsöt és süteményt is felszolgálnak a merülés után.

 

Tervezett program és ellátás:

• 7 éjszakás teljes ellátás a hajón kétszemélyes kabinokban

• Napi 3 svédasztalos étkezés, gyümölcsök, sütik

• Korlátlan ásványvíz, üdítő, tea, kávé (Nescafé) fogyasztás

• Angolul beszélő búvárvezető szolgáltatás

• 11,1l-es alumínium palack/fő (DIN csatlakozás javasolt), ólmok

• Ágynemű és törülköző használat

• Ingyen WiFi lefedettség esetén

 

Búvárkodás:

– Első merülési nap: 2 napi és 1 éjszakai merülés

– Második – utolsó előtti merülési nap: 3 napi és 1 éjszakai merülés / nap

– Utolsó merülési nap: 2 napi merülés

•Visszatérés a kikötőbe a második merülés után.

A merülőhelyek és a merülések száma módosulhat az időjárástól függően.

• 15l-es acél palack bérlés: EUR55/hét (korlátozott mennyiség)

• Nitrox: EUR90/fő/hét

 

A túra árai:
túradíj: 1.315.- EUR (transzferek, 20-22 merülés, teljes ellátás)
repülőjegyek: kb 830.-
EUR
adók, illetékek: 190.- EUR
dízel felár: 150.- EUR
nemzeti park belépők: 40.- EUR
borravaló: 70.- EUR
vízum: 85.- EUR

Összesen: 2.680.- EUR, amihez még hozzá jön két cairo-i éjszaka a szállodában. Mivel elhagyjuk Egyiptomban a repteret, akkor az ottani vízumot (2X23 EUR) is fizetni kell. Illetve a biztosítás, de ezt majd a végleges programnak megfelelően kalkuláltatjuk.
A vízumot lehetőségünk van itthon a szudáni nagykövetségen beszerezni, az ár ebben esetben van így. Egyébként Port Sudan-ban intézve 225
EUR.

 

A túrára jelentkezés feltétele 450 EUR előleg befizetése, illetve a repülőjegyek megvétele, amint az lehetséges. Minden más költség befizetése 45 nappal a túra előtt esedékes.
Várjuk jelentkezéseiteket az alábbi elérhetőségeken:

 

Farkas Koppány

Tel.: 06-70/313-0043

E-mail: farkas.koppany@gmail.com


A túrát a Red Sea Boats Kft, szervezésében hirdetjük meg.

©Tolnai Kereskedőház Kft. – Minden jog fenntartva

Impresszum

Adatkezelési tákékoztató és Adatvédelmi nyilatkozat

ÁSZF

Szerzői Jogi nyilatkozat