IANTD Advanced Open Water

ne siesd el…

A búvárkodásban nagyon fontos a fokozatosság elvének betartása. Ne a kártyákat gyűjtögesd, mert nem azok merülnek helyetted! A haladó tanfolyam arra hivatott, hogy ha már tökéletesen tisztában vagy a felszerelés kezelésével, kellő biztonsággal hajtod végre a nyíltvízi merüléseidet, megtanulhass kicsit komolyabb felkészülést, speciális eszközöket igénylő merüléseket végrehajtani. Tehát szükség van merülési tapasztalatra, mikor beiratkozol. Ezt a standard 15 merülésben írja elő, de nyugodtan legyél konzervatívabb, mi is azok leszünk… Ennek a tanfolyamnak a tananyaga inkább a gyakorlati oktatásra épül. A tanfolyam sikeres elvégzése után képes leszel igencsak rossz látótávolságú vízben, vagy éjszaka is tájékozódni, megtanulod a kötél- és keresési technikákat, az emelőballon használat, és 30 méter mélységre történő merülések tervezését és kivitelezését.

Tananyag:

tájolás, tájékozódás, alakzatok úszása

éjszakai merülések

mélymerülés

eltűnt tárgyak keresése

nagyobb tömegű tárgyak kiemelése

A tanfolyam ára 39.000Ft, mely tartalmazza az elméleti, valamint a gyakorlati oktatást, és a tanfolyamhoz kapcsolódó tankönyvet. Külön fizetendők a merülések, és a nemzetközi kártya díja (70 EUR/fő).

A beiratkozás feltétele: OW minősítés, és minimum 15 igazolt merülés

 

Advanced Upgrade:       (mottó: közelíts a (nagyon) tökéleteshez…)

Oktatótársaimmal azon a véleményen vagyunk, hogy nagyon leértékelődött az Advanced minősítés, pontosan azért, mert sokan szinte egyszerre végzik az alaptanfolyammal, alig használnak utána belőle aztán bármit is a merüléseik során, mert bizonytalanok a sikeres kivitelezésben. Szóval ez a tanfolyam saját kezdeményezés, (nem is jár hozzá kártya). Arra szolgál, hogy betöltse a sajnálatosan kialakult merüléstechnikai hiányosságok adta űrt, ami a Haladó és Mentőbúvári tanfolyamok között lehet.

A tanfolyam ára az egyéni felkészültségtől, és az igényelt merülés számtól függ.