IANTD Normoxic Trimix

A Normoxic Trimix Diver képzés egy technikai búvár szint, ami az első lépcső a héliummal kevert gázos merülésekhez.

 

Erre a tanfolyamra akkor jelentkezhetsz, ha van legalább Haladó nitrox végzettséged, elmúltál 18 éves és minimum 100 naplózott merüléssel rendelkezel, amiből legalább 30 mélyebb mint 27 méter.

 

A tanfolyam képesítést ad 60 méterig merülni a levegőnél biztonságosabb gázzal. Megismered a standard gázok fogalmát. Megtanulod a  17%-nál magasabb oxygén tartalmú Trimix keverék élettanát és használatát. Tovább fejlesztheted tudásod a merülés tervezések, dekompressziós számítások és gáz management terén. Megtanulsz merülés közben merülést újratervezni, vészterveket készíteni, illetve vesztett gázforrások esetén dekompressziót újratervezni. Elsajátítod a három stage palackos merülések kivitelezését. A dupla palack mellett fenék stage palackot is fogsz használni. Ezzel együtt megtanulod a palack rotációt. Tökéletesíted a lebegési technikádat és az uszonyozási módokat.
A biztonság is szerepet kap. Mentési eljárásokat gyakorolsz. Eszméletlen búvárt hozol felszínre…

 

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltétele egy meghatározott és pontozott uszodai gyakorlatsor bemutatása az oktató megelégedésére.

 

A tanfolyamhoz szükséges a dupla palack, wing folyamatos hevederzettel. Dupla reduktor szett. 3 stage reduktor szett amiből minimum kettő oxygén kompatibilis. Száraz ruha, SMB megfelelő hosszúságú zsinórral az orsón. Trimix computer ajánlott, de nem követelmény. A tartalék maszk és technikai uszony is fontos része a felszerelésnek.

 

A tanfolyam ára 400EUR. Az ár tartalmazza az elméleti oktatást és 3 uszodai gyakorlást. Nem tartalmazza a kártya regisztrációs díját ami 80EUR. Továbbá nem tartalmazza a merülő helyek díját, gázköltségeket, utazást és szállást.

 

A tanfolyam anyaga: 3-4 elméleti, 3-4 uszodai, és 5 nyíltvízi foglalkozást tartalmaz. Ebből 3 trimix merülés. Minimum egy 60 méteres mélységben történik.