IANTD Open Water

olyan ez, mintha hazaérnél…

A búvárkodás első lépcsőfoka. Ez a tanfolyam nemzetközi „nyíltvízi” minősítést ad Neked, mely szerint a világ bármely táján merülhetsz egy hasonló képesítésű merülőtárs kíséretében önállóan 21 méter mélyre, oktató kíséretében pedig 30 méter mélyre. Mint ebből is kiderül, a merülések mindig társsal történnek, ezért a tanfolyamon a merülőtársi rendszer kezelését is el kell sajátítani. Az Open Water tanfolyamon megtanítjuk Neked a búvárfelszerelés használatát, a tökéletes lebegés, és víz alatti közlekedés technikáit, az alapfokú ön-és társmentés szabályait, és vészhelyzeti eljárásokat. Megismertetünk a búvárkodás élettani hatásaival, és a környezeti hatásokkal. A tanfolyam sikeres elvégzése után képes leszel biztonsággal víz alá merülni, szépen lebegni és közlekedni a víz alatt. Közvetlen közelről megcsodálhatod a víz alatti világot, rácsodálkozhatsz mennyire befogadó és barátságos ez a környezet, meg fogsz lepődni, hogy az élővilág mennyire közel enged magához. Csak ki ne használd ezt a bizalmat!

A tanfolyam 6 elméleti, 3 uszodai, és 4 nyíltvízi foglalkozásból áll. Az IANTD kifejezetten ügyel arra, hogy a tanfolyamai nagyon alaposak legyenek, felkészítsenek Benneteket a változó körülmények közti merülésekre, illetve jó alapot adnak ismereteitek bővítésére a magasabb szintű tanfolyamainkon. Ennek megfelelően az oktatás is, és a számonkérés is erősen konzervatív, de az biztos hogy ha nálunk tanultok, magabiztos búvárokká váltok. A nem uszodai napokon lehetőség van az elmélet után kötetlen beszélgetésre egy tea mellett, valamint kölcsönözhettek a klubból a búvárkodáshoz kapcsolódó könyveket, filmeket.

A tanfolyam ára: 69.000 Ft , mely tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatásokat, a tankönyvet és munkafüzetet, a felszerelés használatát, a palacktöltést, és uszodabelépőket.

Csoportos kedvezmények:
– 2, vagy 3 fő együttes jelentkezés esetén, a tanfolyam ára: 65.000 Ft/fő +kártyadíjak
– 4 fő együttes jelentkezésétől a tanfolyam ára: 60.000 Ft/fő +kártyadíjak

Nemzetközi kártyadíj: 70 EUR/fő, melyet a tanfolyamdíjak nem tartalmaznak.
A kártyát sikeres vizsga után az IANTD közép-európai központja készíti el a Számodra, ezzel regisztrációba vesz a szervezetnél. A kártyán feltüntetik az adataidat képsesítéseidet, és az oktatódat, ezzel igazolod a búvárbázisokon, hogy képzett búvár vagy. A kártyán szereplő képesítés szerinti merülőhelyekre vihet merülni a bázis. Az IANTD által kibocsátott búvárkártya az egész világon elismert és respektált dokumentum. Feltételezi, hogy a tulajdonosa alapos képzésben részesült, így ez Benneteket és bennünket is a tanfolyam komolyan vételére kötelez.  A kártya nem jár le, így nem kell megújítani, nem lesz vele több költséged. A befolyó kártyadíjakból az IANTD különböző kutatásokat finanszíroz, melyek célja a búvárkodás élettani hatásainak vizsgálata. Ezek a kutatások az elmúlt évtizedekben jelentősen növelték a búvárkodás, mint szabadidős sporttevékenység  biztonságát.

Free Dive kiegészítés: 6.900 Ft/fő, mely tartalmazza a 3 uszodai foglalkozás alatt a szabadtüdős búvárkodás gyakorlati alapjait, technikáit, ami önmagában is űzhető sportként is, vagy a búvárkodás mellett szórakoztató kiegészítő tevékenységként. Ez alatt több féle uszonytechnikát, képességfejlesztő gyakorlatokat oktatunk, melyekkel növeljük a vízbiztonságotokat, és ezek által könnyebben sajátíthatjátok el a készülékes búvárkodás mozgáskultúráját is.

Felárak:

+uszodai foglakozás: 6.000Ft, mely tartalmazza a  belépőt és a szükséges felszereléseket. 

Egyedi időbeosztáshoz igazodás: A tanfolyam elméleti részét meg tudjuk tartani külső helyszínen, pl. cégeknél kiszállással, vagy egyéni időbeosztáshoz igazodva. Ezekben az esetekben a tanfolyam alapára 79.000 Ft +kártyadíj.