IANTD Rescue

Valamikor szükséged lesz rá!

A mentőbúvár tanfolyam talán a legkomplexebb tanfolyam a rekreációs búvárkodásban. Az ön és társmentésnél a tudás hatalma a megelőzésben rejlik, hiszen az a legjobb ha még időben felismerjük a kialakuló vészhelyzetet, és megakadályozzuk a bekövetkeztét. Gondoljatok abba is bele, hogy legtöbbször a barátaink, családunk körében merülünk, így egyáltalán nem mindegy, hogy képesek vagyunk-e megoldani egy-egy ilyen helyzetet. Gyakran fordul elő, hogy a vészhelyzet bekövetkeztekor a társ, vagy társak ledermednek, félnek a segítségnyújtástól, mert nem tudják mit hogyan csináljanak. Ezek az esetek gyakrabban fordulnak drámába, mint ahol időben meg tudják kezdeni a szakszerű segítségnyújtást. Tehát a mentőbúvár tanfolyam során megtanuljátok a különböző stresszhelyzetek kezelését, a problémák időben felismerését, az eltűnt búvárok keresési technikáit, a szakszerű mentési eljárásokat, életfunkciók fenntartását, és az újraélesztés technikáit. A tanfolyamhoz szervesen kapcsolódik az EFR (Emergency Firs Response) elsősegély tanfolyam, mely feltétele a mentőbúvár minősítésnek. Célszerű együtt végezni a kettőt.
Egy búvárbaleset esetén elengedhetetlen, a tiszta oxigénnel való mentés. Ehhez viszont külön tanfolyam szükséges (Oxigén Provider), melyen megtanítjuk a tiszta oxigénnel való mentés fontos szabályait, és a szett gyakorlati alkalmazását. Ez a tanfolyam önállóan is elvégezhető és hasznos, megfelelő búvártapasztalat esetén.

A mentőbúvár tanfolyam tartalma 3 elméleti, 2 uszodai foglalkozás, és 4 nyíltvízi gyakorlat.

A jelentkezés feltétele a standartok szerint 40 igazolt merülés, és AOW minősítés. Nálunk ez kiegészül egy fizikai felmérővel uszodában, uszodai gyakorlatokkal, hogy fel tudjuk mérni a jelentkezők fizikai és szellemi felkészültségét.

Számunkra (és számotokra is) fontos, hogy a sikeres mentőbúvári vizsga mögött olyan magabiztos tudás legyen, amivel sok nehéz helyzetben is megálljátok a helyeteket. Nagyon komoly érzés sikerrel megoldani egy vészhelyzetet, de ehhez nagy elszántság kell. Ezt az elszántságot akarjuk látni rajtatok végig a tanfolyam elvégzése során. Biztosan teli lesztek kék-zöld foltokkal, biztosan fájni is fog néha, de garantáljuk nektek, ha sikerrel végeztek, sokkal „gazdagabbak” lesztek… Ha valamit, ezt biztosan megéri megcsinálni, valamint évente/kétévente felfrissíteni a tanultakat.

A tanfolyam ára: 75.000 Ft, mely tartalmazza az elméleti , uszodai, nyíltvízi foglalkozásokat, a jegyzetet, és a nemzetközi kártya díját (70 EUR/fő).

Az EFR tanfolyam díja: 19.000Ft, + kártyadíj (35 EUR/fő) A kártya 2 évig érvényes

Az Oxigén Provider tanfolyam díja 15.000 Ft, +kártyadíj (35 EUR/fő)

Amennyiben egyszerre végzi el a jelentkező mind a három tanfolyamot, a tanfolyam díija: 100.000 Ft + kártyadíj.