Mélymerülő és Advanced nitrox

Mélymerülő és Advanced Nitrox búvár tanfolyam (a „standard” ajánlásával összevont tanfolyamok)

A advanced nitrox tanfolyam az első lépcsőfok a technikai búvárkodás irányába, bár ugyanolyan jól hasznosíthatják az itt megszerzett tudást azok a búvárok is akik nem feltétlenül szeretnének technikai búvárok lenni. Ez tulajdonképpen egy kevertgázas, korlátozott dekompressziós program.

Erre a tanfolyamra akkor jelentkezhetsz ha már van nitrox képesítésed és legalább 80 merülésed. Azonban kitétel az is, hogy az oktatónak kell előzetetsen felmérni azt, hogy alkalmas vagy a program elvégzésére. Ezt egy alapos uszodai felmérő során döntjük el.

A tanfolyam során mélyebben beleáshatja magát a búvár mind az elméleti mind a gyakorlati tananyagba. Összefoglaljuk az eddig tanultakat és kibővítjük néhány speciális témával amely a advanced nitrox merüléseket biztonságosabbá teszik. Bővebben tanulunk a dekompresszóról és a merüléstervezésről. A gyakorlati tudásunkat pedig további uszodai és nyíltvízi foglalkozásokon csiszolgatjuk. Megtanulunk különböző uszonyozási technikákat illetve a felszerelésünk professzionális kezelését. Ez a tanfolyam még elvégezhető hagyományos búvárfelszereléssel, nedves ruhával, mono palackkal, kiegészítve egy stage palackkal. A képzés része dupla palackkal/winggel és stage palackkal végzett gyakorlatok elvégzése is, megismerendő a technikai konfiguráció, de természetesen a tanfolyam elvégezhető végig ezzel konfigurációval is.

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltétele egy meghatározott és pontozott uszodai gyakorlatsor bemutatása az oktató megelégedésére.

A tanfolyam anyaga: 6-8 elméleti, 3 uszodai, és 4 nyíltvízi foglalkozást tartalmaz.

A tanfolyam ára: 75.000 Ft, mely tartalmazza az elméleti, valamint a gyakorlati oktatást, és a tanfolyamhoz kapcsolódó tankönyvet, segédanyagokat. Külön fizetendők a merülések, és a nemzetközi kártya díja (70 EUR/fő).

A tanfolyam sikeres elvégzése után, hosszabb fenékidejű, magasabb oxigéntartalmú nitroxal végzett dekompressziós megállóval végződő merülést hajthatunk végre, például egy mélyebben fekvő roncs vagy különlegesebb élőlények felfedezése után.